Про євроінтеграційні перспективи України йшлося у прес-клубі «Чиста політика» (коротка)
Дата: 24.11.2009

23 листопада п.р. представники головного управління економіки облдержадміністрації взяли участь у зустрічі з науковим директором Інституту Євро-Атлантичного співробітництва Олександром Сушком. Захід відбувся в рамках проекту «Європейські зустрічі на Поліссі», який реалізується Поліським фондом міжнародних та регіональних досліджень за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Це вже третій такий захід, організований регіональним аналітичним центром.
       Провідний український експерт розповів про особливості побудови діалогу України та Європейського Союзу, зокрема, обговорювались перспективи реалізації нової політики ЄС по відношенню шести країн Східної Європи та Південного Кавказу, «Східне партнерство», яка передбачає значні додаткові механізми співпраці країн-партнерів та Євросоюзу.
      Олександр Сушко також наголосив на тому, що в кінці наступного року очікується укладення Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС, важливою складовою якої стане Угода про вільну торгівлю.
      Як відзначив експерт, через ряд вагомих причин, на членство в Європейському Союзі Україна може розраховувати через десять, а то і більше років.