Перспективи налагодження співробітництва з Об'єднаними Арабськими Еміратами
Дата: 23.09.2015

     oaeВ контексті розвитку торговельно-економічних зв’язків України, пошуку перспективних ринків збуту для вітчизняної продукції та виходячи із зацікавленості підприємств ОАЕ у пошуку партнерів в Україні, повідомляємо наступне.

Ринок харчових продуктів ОАЕ, як і інших арабських країн Перської затоки (ОАЕ, КСА, Бахрейн, Оман, Катар, Кувейт) з об'єктивних причин є імпортозалежним (в середньому на 90 %). Серед зазначених країн, за даними Світового банку, лише КСА задовольняє власні потреби на 20%. Самозабезпечення інших країн не перевищує 10%. При цьому споживання продуктів харчування в ОАЕ на душу населення є найбільшим в регіоні, а загальний обсяг імпорту сільськогосподарської продукції кожен рік збільшуються, та, за прогнозами експертів, до 2020 року досягне 53,1 млрд. дол. США. Політика уряду ОАЕ в галузі продовольчої безпеки спрямована на залучення до роботи в ОАЕ іноземних переробних підприємств та на подальшій розвиток країни як регіонального «хабу» з торгівлі сільськогосподарської продукції.

Виходячи із досвіду Посольства України в ОАЕ у наданні сприяння вітчизняним товаровиробникам, найдієвішим інструментом виходу на ринок та пошуку місцевих партнерів є участь у виставкових заходах, що кожен рік проходять на території країни.

Посольство України в ОАЕ готове надати необхідного сприяння (web-site: http://oae.mfa.gov.ua, e-mail: emb_ae@mfa.gov.ua).