Програма «Територія розвитку»
Дата: 26.08.2015

ahalar   Центр АХАЛАР і словацька організація  Partners for Democratic Change Slovakia (PDCS) оголошують новий набір до програми «Територія розвитку»

Кого шукає «Територія розвитку»?

"Територія Розвитку" хоче знайти і підтримати ініціативи людей, які привертають членів своїх громад до вирішення нагальних місцевих проблем. Підтримати тих, хто має сміливість і бажання придумувати і втілювати в життя свої ідеї, ініціативи, проекти. Ідеї ​​самі різні. Головне, щоб вони:

- розвивали співтовариство, громаду;
- в їх основі лежали цінності альтруїзму і взаємодопомоги;
- проекти повинні мати локальний масштаб і
- вони повинні бути потрібні / цікаві людям, а не тільки вам.
Наприклад, благоустроєм населеного пункту, вулиці, двору. Екологічна діяльність на обраної території. Створення клубів за інтересами в мікрорайоні міста, культурні ініціативи, утягують місцеве співтовариство. Навчання / просвітництво, яке допоможе змінити на краще ситуацію у вашому співтоваристві. Вітається використання нових можливостей Інтернет, створення сайтів / продуктів, які полегшать взаємодія між людьми.

До участі в конкурсі запрошуються команди з двох чоловік, що представляють різні сектори місцевого співтовариства. Це можуть бути представники громадських організацій або ініціативних груп, ЗМІ, місцевого самоврядування, соціально активного бізнесу.

Як потрапити в програму «Територія розвитку»?

1) Зареєструйте ініціативу на сайті http://www.dobrodel.org.ua/

2) Після цього заповніть аплікаційну форму: анкета учасника

Аплікаційні форми приймаються по 20 вересня (включно).

3) Пройдіть відбір.

Щоб краще зрозуміти суть вашої ідеї, члени експертної комісії можуть поставити вам питання, зателефонувавши за вказаним в анкеті телефону.

 Про результати відбору вам повідомлять електронним листом в перших числах жовтня. Відібрані учасники стають учасниками річної програми, яка складається з семи кроків.

Сім кроків програми

1) Участь у «Школі локальної демократії: Я і громада».

Вас запросять приїхати на один з двох вступних семінарів, де ви допрацюєте свою ідею. Програми семінарів ідентичні.

Планований час проведення заходів: 30 жовтня - 2 листопада, і 20 - 23 листопада 2015 Участь у семінарах безкоштовна. Центр АХАЛАР повністю профінансує витрати на проживання та харчування учасників, а так само частково покриє транспортні витрати.

2) Виконання домашнього завдання.

Для того щоб пройти далі, вам буде запропоновано розвивати свою ідею, виконуючи поставлені на семінарі завдання.

3) Навчання на двох наступних тренінгах.

Протягом чотирьох місяців ви відвідаєте ще два семінари, які допоможуть вам підвищити свою готовність до виконання задуманого справи, оволодіти потрібними інструментами. Ваша участь у цих семінарах обумовлено тим, наскільки успішною буде робота «в полі», як реально буде просуватися виконання вами проекту.

4) Отримання міні-гранту.

Кращі проекти по вирішенню експертної комісії в лютому 2016 зможуть отримати підтримку своєї діяльності на суму до 35 000 гривень. Загальна тривалість проекту може скласти до дев'яти місяців.

5) Здійснення інформаційної та консультаційної підтримки експертами Центру АХАЛАР.

Протягом усього ходу реалізації вашої ідеї експерти центру допомагатимуть вам своїми консультаціями, ідеями, досвідом. Ми зможемо підтримати вас так само і тим, що приїдемо і проведемо сесії стратегічного планування, допоможемо з формуванням команди, пошуком фінансування і партнерів.

6) Участь у конференції

Результати роботи в програмі «Територія розвитку» будуть підведені на підсумковій конференції, яка запланована на осінь 2016 року. Конференція збере випускників програми за останні роки для обміну досвідом та пошуку інновацій.

7) Продовження роботи та розвитку, залишаючись в команді «Території розвитку».

Вливаючись в програму «Територія розвитку», ви стаєте частиною великої системи, де більше 200 чоловік вже шостий рік працюють разом. Вони всі готові допомогти вам.

Умови участі:

- Реєстрація ідей на сайті припиняється 20 вересня (23:59)

- Результати відбору експертною комісією будуть оголошені по електронній пошті в перших числах жовтня 2015 року.

Інформація про це буде розміщена на сайтах:

Джерело