Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ»
Дата: 26.08.2015

305Представляємо до Вашої уваги новий випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №65, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: запровадження правил нанесення попереджень на пакети з тютюном

В другій половині червня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про розробку проекту законодавчого акту на виконання рішення Європейської комісії, яким визначається порядок розміщення та нанесення попередження та інформації на пакети з тютюном, який призначений для використання у саморобних цигарках. Ухвалення документу очікується у третьому або четвертому кварталі 2015 року, набуття його чинності – з дня його ухвалення. Кінцевий термін подачі коментарів– 18 серпня 2015 року.

2. Канада: перегляд вимог до маркування продуктів харчування

У другій половині червня 2015 року Канада проінформувала СОТ про наміри переглянути та удосконалити нормативні документи, що визначають вимоги до маркування продуктів харчування. Очікується, що це сприятиме більш свідомому вибору споживачами продуктів харчування. Набуття чинності документу – через п'ять років після їх опублікування в Канадському Віснику, частина II. Кінцевий термін подачі коментарів –75 днів після опублікування в Канадському Віснику, частина I.

3. ЄС: зміни вимог щодо м‘яса та м‘ясної продукції

У першій декаді липня 2015 року Європейський Союз оприлюднив повідомлення про розробку проектів змін до двох нормативних актів, які встановлюють специфічні вимоги до м‘яса та м‘ясної продукції. Ухвалення документу очікується наприкінці 2015. Термін набуття його чинності – через 20 днів після його опублікування в Офіційному журналі Європейського Союзу. Кінцевий термін подачі коментарів – 5 вересня 2015 року.

Джерело