Україна і Єгипет активізують співпрацю в агропромисловому комплексі
Дата: 10.08.2015

Про це йшлося в ході зустрічі міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка з міністром сільського господарства в АР Єгипет Салахіддіном Гілялем, говориться

 в повідомленні аграрного відомства.

Сторони обговорили важливість відкриття нового русла Суецького каналу для розвитку аграрного сектора обох країн, а також перспективи співпраці між Україною та Єгиптом в агропромисловому комплексі.

Нове русло Суецького каналу, довжиною 72 км, шириною 320 м та глибиною 24 м. У будівництві каналу, що тривало 12 місяців взяли участь більш ніж 43 тис. працівників.

За офіційними підрахунками, транзитний час для вантажів у південному напрямку скорочено на 8 годин, а до 2023 року урядом Єгипту передбачається збільшення кількості транзитних суден із 49 до 97 в день.

«Україна готова налагоджувати регулярні поставки сільськогосподарської, харчової та іншої продукції до Арабської Республіки Єгипет. Йдеться насамперед про зернові, продукцію тваринництва, соняшникову олію, кондитерські вироби і молочну продукцію. Крім того, Україна і Єгипет мають значний потенціал для розширення співпраці не тільки в торговельній сфері, а й в області виробничої кооперації », - зазначив Олексій Павленко.

Як уточнили в Мінагропроді, співпраця між Україною та Арабською Республікою Єгипет відбувається у форматі Спільної комісії з економічного і науково-технічного співробітництва. Олексій Павленко є головою української частини комісії.

 

Джерело