Зустріч з керівником проекту фонду Ганса Зайделя в Україні
Дата: 29.07.2015

fondЗустріч голови облдержадміністрації Валерія Куліча з керівником проекту фонду Ганса Зайделя в Україні, Республіці Молдова та Румунії Даніелем Зайберлінгом відбулася 28 липня.

2807201522Тема розмови – співробітництво між органами місцевої державної влади та Фондом щодо підтримки розвитку місцевого самоврядування на Чернігівщині. Зокрема, йшлося про перебіг реалізації поточному році спільного проекту «Сприяння формуванню громадянського суспільства у сільських і селищних громадах Чернігівської області».

Зазначений проект спрямований на активізацію місцевих ініціатив у територіальних громадах, залучення до їх розвитку додаткових ресурсів, заснованих на сполученні спільних інтересів мешканців міст та сіл області.

Співрозмовники відзначили важливість роботи такого роду, ознайомлення з практикою, що застосовується в інших європейських країнах, особливо, у зв`язку з реформуванням місцевого самоврядування та децентралізацією влади в Україні. Також учасники зустрічі висловили наміри стосовно продовження та урізноманітнення співпраці владних установ Чернігівщини з фондом Ганса Зайделя.

Джерело