Індія ввела мито на імпорт пшениці
Дата: 29.07.2015

flag_of_indiaВлада Індії офіційно ввела загороджувальне мито на імпорт пшениці в країну. Мито встановлено в розмірі 10% від вартості імпортованої пшениці.

Це перший випадок введення Індією мита на імпорт пшениці з 2007 р. У нинішньому сезоні, через мізерний врожай, і зростання внутрішніх цін на пшеницю, Індія, яка раніше була великим світовим експортером пшениці, почала активно закуповувати імпортну зернову - в першу чергу, з Австралії. При цьому в країні як і раніше наявні величезні запаси пшениці старого врожаю, яка зберігається переважно насипом на току, і з кожним тижнем подібного зберігання все більше втрачає в якості.

Оскільки місцеві переробники не надто охоче купують дорогу і низькоякісну зернову старого врожаю, воліючи купувати дешеву і якісну австралійську пшеницю, влада країни прийшла до висновку про необхідність ведення фіскальних обмежень на імпорт пшениці.

Як вважають експерти, найближчим часом країна закупить ще до 0,5 млн т зернової з держав Європейського Союзу та Причорноморського регіону, за цінами в межах $185-190/FOB, проти $300/т EXW, які коштує місцева зернова.

Джерело