Зустріч з Заступником міністра економіки України
Дата: 27.07.2015

2407201541Заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України Наталія Микольська зустрілася з керівниками підприємств–експортерів Чернігівщини задля обговорення проблемних питань підприємств та шляхів їх вирішення.

2407201540Зі свого боку Наталія Микольська розповіла про останні кроки Мінекономрозвитку щодо просування експорту закордон. Так, проведено успішні переговори щодо укладання угоди на поставку товарів з Канадою. Також Канада надаватиме технічну допомогу українській стороні: це модернізація українських підприємств, продаж на пільгових умовах високотехнологічного обладнання для переробки сільгосппродукції тощо. Відпрацьовується питання укладання угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем.

Керівники підприємств-експортерів області говорили про те, що заважає працювати: про необхідність полегшення митних процедур для експорту та імпорту, якнайшвидшого перегляду кредитних ставок, а також спрощення валютних операцій Нацбанком України. А ще звернулись із конкретними пропозиціями щодо зміни окремих законів стосовно розвитку підприємництва і торгівлі.

Окрім цього, Торговий представник України запропонувала чернігівським підприємцям надати пропозиції щодо можливого експорту товарів до Ірану. Адже найближчим часом відбудеться робоча поїздка Міністра економічного розвитку і торгівлі до цієї країни.

Джерело