16-те засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва (коротка)
Дата: 03.06.2009

16 засідання     2 червня 2009 року у м. Чернігові відбулось 16-те засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва. Відкрив засідання Перший віце-прем’єр-міністр України, Голова Української частини Комісії Олександр Турчинов. Білоруську делегацію очолював Перший заступник Прем’єр-міністра Республіки Білорусь, Голова Білоруської частини Комісії Володимир Семашко.
    Під час засідання відбулось обговорення питань Порядку денного. Зокрема, Сторони16 засідання відмітили негативний вплив світової фінансово-економічної кризи на стан українсько-білоруських торговельно-економічних відносин та обговорили можливі заходи зі зміцнення двосторонньої співпраці.
   Крім того, у ході роботи Комісії було підбито підсумки виконання рішень її п’ятнадцятого засідання за такими напрямками, як торговельно-економічна співпраця та створення спільних виробництв, співробітництво у хімічній, транспортній галузі, агропромисловому комплексі, сфері високотехнологічних 16 засіданнявиробництв, паливно-енергетичній сфері, галузі будівництва та архітектури, охорони здоров’я, науки, міжрегіональної та прикордонної співпраці тощо.  
    За підсумками роботи Комісії Олександр Турчинов та Володимир Семашко узгодили час та місце проведення сімнадцятого засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, підписали Протокол засідання, а також Меморандум між Урядом16 засідання Білорусі, Національним банком Білорусі і Кабінетом Міністрів України, Національним банком України про вироблення системи заходів з інтенсифікації двосторонньої торговельно-економічної співпраці в умовах світової фінансово-економічної кризи.