Засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії
Дата: 27.07.2015

ukraina_i_belarus240720153123-24 липня 2015 року в Чернігові проходило 23-е засідання Міжурядової змішаної комісії з питань торгово-економічного співробітництва, по результатам якого обома сторонами було підписано відповідний протокол.

— Через деякі внутрішні негаразди два роки Комісія не проводилася. Однак, зараз світ переживає економічну кризу і саме у цей час варто ще більше згуртуватися. Під час обговорення нам вдалося не лише чітко визначити проблемні питання, а й знайти конкретні методи їх швидкого вирішення. Перші результати матимемо вже у серпні-вересні цього року, — наголосив заступник Прем'єр-міністра Республіки Білорусь Володимир Семашко.

Представники делегацій також повідомили, що до кінця року підготують два пакети документів, які координуватимуть всю подальшу співпрацю. Зокрема, є необхідність відновлення спільних українсько-білоруських проектів та упорядкування переліку товарних позицій, яким надаватимуться преференції. Працюватимуть і над створенням дорожньої карти на 2016-2020 роки.

— Зараз дуже важливо налагодити прикордонну співпрацю як між регіонами, так між сусідніми державами. Для цього, Україні необхідно акумулювати всі свої можливості та ресурси у транспортній та технічній галузях. Особлива увага приділятиметься виготовленню сільгосптехніки. Адже лише за рахунок взаємодії можна покращити економіку і України, і Білорусі, — наголосив Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко.

Після представлення основних напрацювань Комісії, Геннадій Зубко та голова ОДА Валерій Куліч відповіли на запитання ЗМІ.

2015-07-24_32015-07-24__2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело