Канада і Україна завершили створення ЗВТ
Дата: 17.07.2015

56096_01Україна і Канада підписали документ про завершення переговорного процесу щодо створення зони вільної торгівлі (ЗВТ). Від імені уряду України документ підписала торговий представник України Наталія Микольська, від імені уряду Канади - директор департаменту доступу до ринків Марвін Хільдебранд.

"Це має поглибити українсько-канадське співробітництво, збільшити наші двосторонні інвестиції. Це ще один крок до того, щоб зробити наші країни процвітаючими", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк після підписання. Проект угоди про ЗВТ між Україною та Канадою передбачає, серед іншого, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, у тому числі в частині торгівлі промисловими і сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Відразу після вступу в силу угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98 відсоткам свого ринку товарів. У довгостроковій перспективі для бізнесу угода стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту в Канаду.

Джерело