Інформаційний бюлетень «Відомості країн членів СОТ» №62
Дата: 14.07.2015

528-mПредставляємо до Вашої уваги новий випуск інформаційного бюлетеня «Відомості країн членів СОТ» №62, який є регулярним інформаційним продуктом проекту «Торговельна політика і практика в Україні». Інститут економічних досліджень та політичних консультацій впроваджує цей проект у співпраці з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України та Національною радою торгівлі Швеції.

Короткий огляд випуску:

1. ЄС: зміни регламенту щодо генетично модифікованих продуктів харчування та кормів

У другій половині травня 2015 року Європейський Союз оприлюднив нотифікацію про внесення змін до Регламенту № 1829/2003 щодо можливості для країн-членів ЄС обмежувати або забороняти використання генетично модифікованих продуктів харчування та кормів на їх території. Ухвалення документу очікується наприкінці 2016 року, набуття його чинності – через 20 днів після опублікування в Офіційному журналі ЄС. Кінцевий термін подачі коментарів – 18 серпня 2015 року.

2. Норвегія: зміни стандартів маркування тютюнових виробів

У другій половині травня 2015 року Норвегія проінформувала СОТ про очікувані зміни до Закону про контроль над тютюновою продукцією та регламентів з маркування продукції, що відносяться до стандартизованих тютюнових виробів. Термін ухвалення документу та набуття його чинності буде визначено пізніше. Кінцевий термін подачі коментарів – 16 серпня 2015 року.

3. Чеська Республіка: адаптація вимог щодо молочної продукції та жирів до стандартів ЄС

У другій половині травня 2015 року Чехія оприлюднила повідомлення про очікуване ухвалення нової постанови, яка встановлює вимоги до молока та молочної продукції, морозива, жирів та олії тваринного або рослинного походження. Ухвалення документу очікується 1 вересня 2015 року, набуття його чинності – 1 березня 2016 року. Кінцевий термін подачі коментарів – 17 липня 2015 року.

Джерело