Сталий розвиток в Україні: міф чи реальність
Дата: 13.07.2015

00000zacon.[1]8 липня 2015 року в ЧНТУ відбулася публічна лекція на тему «Сталий розвиток в Україні: міф чи реальність?». Захід відбувся у рамках мережевого навчального візиту за програмою Британської Ради «Активні громадяни» за ініціативи Громадської організації «Чернігів Європейський» у партнерстві з Британською Радою в Україні, Чернігівським національним технологічним університетом, Чернігівським ОПВ проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», Громадською організацією «Інститут інноваційного розвитку суспільства».

sroz3Відтак, захід об`єднав представників мережі «Активні громадяни» за програмою Британської Ради з усієї України; науковців Чернігівського національного технологічного університету; активістів студентського самоврядування; громадські організації міста Чернігова (Поліський фонд міжнародних та регіональних досліджень, Ліга ділових та професійних жінок, «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» та ін.) представників місцевої влади; бізнесу та ЗМІ.

Мета заходу – створити майданчик для діалогу представників влади, громадських організацій, освіти і наукових кіл, активних громадян, бізнесу навколо проблеми сталого розвитку України в умовах сьогодення; постановка проблемних питань в ході дискусії та пошуки продуктивних шляхів їх вирішення – була досягнута. Змістовна лекція, експертні коментарі та запитання аудиторії забезпечили плідну результативну дискусію.

Діалог, що відбувся на заході, переконав у необхідності науково-теоретичного осмислення, потужної освітньо-роз’яснювальної роботи з питань сталості суспільства та держави серед широкого загалу громадян, муніципальних службовців, виборних осіб місцевого самоврядування, лідерів недержавних об’єднань. Учасниками було висловлено бажання у подальшому ініціювати такі заходи та створити постійно діючий майданчик з обговорення проблем сталого розвитку на локальному рівні «Глобальним проблемам – локальні рішення».

Джерело