Делегація області відвідала Гомельський економічний форум та виставку-ярмарку «Весна в Гомелі - 2009» (коротка)
Дата: 25.05.2009

    Форум21 травня 2009 року делегація Чернігівської області на чолі із заступником голови обласної державної адміністрації Білоус Н.В. взяла участь у роботі Гомельського економічного форуму та Х Ювілейній Міжнародній виставці-ярмарку «Весна в Гомелі - 2009».
   До складу делегації увійшли представники головного управління економіки облдержадміністрації, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати, Чернігівської міської ради, Куликівського, Менського, Ріпкинського районів, а також підприємства області.
     У рамках роботи Форуму його учасникам до розгляду було представлено сучасні умови економічних процесів в Білорусі, перспективні напрямки їх розвитку, пріоритетні інвестиційні проекти. Також наголошувалось на поглибленні торговельно-економічної Виставка-ярмаркаспівпраці між прикордонними областями, активізації діяльності Прикордонного Співтовариства «Єврорегіон «Дніпро». Крім того, учасники заходу взяли участь у роботі секції «Від партнерства до взаємовигідної торгівлі» та контактно-кооперційній біржі на базі виставки інвестиційних проектів.
     У ході виставки-ярмарку учасники заходу мали змогу ознайомитись з продукцією підприємств Гомельської області та інших регіонів. 
      На колективному стенді Чернігівської області було представлено низку підприємств. Виставка-ярмаркаБезпосередню участь у виставці взяли такі підприємства регіону, як ВАТ Продовольча компанія «Ясен», ВАТ «Чернігівська макаронна фабрика».
Під час офіційної зустрічі з головою Гомельського облвиконкому Якобсоном О.С. делегація області була додатково поінформована про соціально-економічний розвиток та перспективи співробітництва з Гомельською областю.