Зустріч з делегацією Консультативної Місії Євросоюзу
Дата: 26.06.2015

124 червня у Чернігові в обласному Управлінні ДСНС України відбулася робоча зустріч керівництва оперативно-рятувального гарнізону з делегацією Консультативної Місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки в Україні.

2На початку зустрічі представник Місії Станіслав Безовські зазначив: «Місія прибула в Україну по запрошенню Президента Петра Порошенка. Наша мета надати консультації та підтримку українським органам цивільної безпеки щодо концептуального планування та послідовної реалізації реформ. Створення в Україні збалансованих сил безпеки гарантуватиме верховенство права і виконуватиме правоохоронні функції, посилюючи власну легітимність та укріплюючи впевненість і довіру громадськості з повним дотриманням прав людини. Сьогодні у нас перший візит в обласний підрозділ ДСНС України. Ми маємо вивчити завдання, структуру та особливості оперативно-рятувальної служби, її труднощі».

6В свою чергу т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернігівській області Ігор Афанас’єв охарактеризував стан техногенної безпеки в області, розповів про завдання, що стоять перед пожежно-рятувальними підрозділами, їх матеріально-технічне забезпечення, види професійної підготовки особового складу, назвав основні причини надзвичайних подій та заходи, що вживаються для їх запобігання і ліквідації. 

Крім того, членів делегації Місії цікавило питання соціального забезпечення громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції у Чернігівську область.

На завершення робочої зустрічі представники Місії висловили рятувальникам слова вдячності за їх героїчну і професійну діяльність у сфері цивільного захисту населення. Також учасники зустрічі досягли домовленості щодо подальшої співпраці в напрямку зміцнення матеріально-технічного оснащення пожежно-рятувальних підрозділів та втілення у їх роботу досвіду країн ЄС в рамках проведення в Україні заходів з децентралізації влади.

Джерело