Скорочено кількість пунктів пропуску української продукції
Дата: 15.06.2015

0000009009senkivka2Россільгоспнагляд з 10 червня обмежив число пунктів пропуску, через які з України може ввозитися м'ясо, м'ясна і молочна продукція, а також сировина і готова продукція з водних біоресурсів. 

Як наголошується в листах, направлених службою в регіональні теруправління, продукція, що поступає на адресу російських одержувачів, може проходити через 8 пунктів пропуску, розташованих в Курській, Бєлгородській, Брянській, Ростовській областях, а також у Владивостоці (морський пункт пропуску).

Продукція для Криму допускається через три пункти, які розташовані на півострові.

Українська продукція, призначена для одержувачів в Казахстані та Вірменії, буде пропускатися через 7 пунктів в Курській, Бєлгородській, Брянській, Ростовській областях. 9 пунктів в цих же регіонах визначені для транзиту української продукції, що поступає на адресу одержувачів країн СНД, Азії та Закавказзя.

Продукція, що поступає в РФ з третіх країн транзитом через Україну, буде пропускатися через 7 пунктів.

Як пояснює Россільгоспнагляд, цей захід спрямований "на оптимізацію логістики та посилення контролю при ввезенні та транзиті територією Євразійського економічного союзу з України м'ясосировини, молочної та м'ясної продукції, сировини і готової продукції з водних біоресурсів".

Джерело