Основні європейські та міжнародні інституції, що забезпечують проектне фінансування в Україні
Дата: 09.06.2015

00000000vyshegradМіжнародний Вишеградський фонд

       Міжнародний Вишеградський фонд є міжнародною організацією зі штаб-квартирою в Братиславі (Словаччина).

   Мета фонду - сприяти та просувати розвиток тісної співпраці між громадянами та інституціями регіону, а також між країнами Вишеградської групи (Чехія, Угорщина, Польща, Словаччина) та іншими країнами, особливо Західних Балкан та держав Східного Партнерства (Азербайджан, Білорусь, Вірменія, Грузія, Молдова та Україна). Це реалізується через грантову підтримку спільних культурних, наукових та освітніх проектів, молодіжних обмінів, транскордонних проектів і просування туризму, а також через програми індивідуальної мобільності.

      Стосовно фінансування стандартних проектів, повинні бути залучені установи Вишеградського фонду з принаймі з трьох країн Вишеградської групи. Однак рекомендуєьться включати партнерів з усіх чотирьох країн.

    Проекти, фінансовані в межах стандартних грантів, повинні підпадати під одну з шести категорій: культурна співпраця, науковий обмін і дослідження, освіта, молодіжний обмін, транскордонне співробітництво та просування туризму.

     Будь-яка юридична чи фізична особа має право на отримання фінансування у випадку, якщо дана проектна пропозиція пов'язана з проблемами Вишеградського регіону та просуває кооперацію між партнерами проекту в регіоні. Преференції надаються аплікантам з неурядових та неприбуткових організацій, муніципалітетів, місцевої влади, державних шкіл та університетів, дослідницьких та наукових установ і публічних інституцій в цілому, за виключенням організацій, напряму фінансованих з державного бюджету (міністерств, посольств, установ культури тощо).

     Мінімальний внесок фонду для будь-якого стандартного проекту складає 6001 євро і більше. Фінансовий внесок фонду не може перевищувати 70% від загальної вартості проекту, включючи матеріальні внески апліканта чи інших суб'єктів. Максимальна часова межа пропонованого бюджету - 12 місяців.

     Всі заявки на грант повинні бути подані в режимі он-лайн до 12.00 (полудень) на встановлену кінцеву дату, підписані паперові версії із супроводжуючими документами можуть бути особисто подані до 16.30 того самого дня чи відіслані поштою з відміткою дати того самого дня як крайнього терміну.