Чернігівщина налагоджує співробітництво з Фінляндією та Королівством Данія
Дата: 05.06.2015

      4 червня відбулася зустріч керівництва Чернігівської області з Ї.В. пані Ар’єю Макконен, Надзвичайним і Повноважним Послом Фінляндії в Україні, та Ї.В. пані Мерете Юль, Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Данія в Україні.

     Під час зустрічі сторони обговорили шляхи подальшого розвитку співпраці. Хоча, за словами почесних гостей, існує низка перепон на шляху до успішного інвестування,  зокрема, були й залишаються проблеми з відшкодуванням ПДВ, бюрократична тяганина та корупція. До того ж, представників бізнесових кіл Данії та Фінляндії продовжує непокоїти ситуація на сході країни та нестабільність української економіки. 

      У свою чергу очільник області запевнив Надзвичайних і Повноважних Послів у зацікавленості регіону у співпраці з їхніми країнами щодо впровадження енергозберігаючих технологій. Він також запропонував зацікавленим бізнесовим структурам не відкладати співпрацю, а приїджати і подивитися на власні очі що, як і де у нас відбувається. Зі свого боку влада обіцяє створити всі умови для інвесторів.

     Крім того, гості мали змогу ознайомитися з культурною спадщиною Чернігівщини, відвідавши Національний архітектурно-історичний заповідник «Чернігів стародавній» (древній Вал та Антонієві печери).