Засідання спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії
Дата: 21.05.2015

ukraina_i_belarus2105201505З 19 по 21 травня в Чернігівській області відбувається десяте засідання спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії. Представники України та Білорусі зібралися в Чернігові, аби продовжити процес проведення лінії державних кордонів між обома країнами, зокрема, успішно спланувати весняно-літні демаркаційні роботи. Необхідність чіткого розмежування державного кордону України з усіма сусідами значно зросла у зв’язку з проведенням бойових дій на сході країни.

Начальник управління делімітації і демаркації державного кордону Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександр Архіпов зазначив:

— Найголовніше, що за короткий період часу з початку демаркаційних робіт обом країнам вдалося домовитися, як вони будуть проводитись. Процес розподілу українсько-білоруського кордону — досить кропітка і серйозна робота, що потребує значних витрат часу.

Демаркаційні роботи спрямовані на те, щоб і Білорусь, і Україна отримали міжнародно визнаний державний кордон, який є непорушним та недоторканним. Делегати обох країн прагнуть впорядкувати відносини з сусідами, аби з точки зору міжнародного права кожен чітко знав, де чия територія.

За результатами засідання представниками двох країн буде підписано відповідний протокол.

Джерело