Забезпечення інтересів українських виробників потребує поглибленої координації дій центральних та регіональних органів влади
Дата: 06.11.2014

      0000pat4 листопада в Міністерстві економічного розвитку України відбулася нарада за участю керівників економічних департаментів обласних та Київської міської державних адміністрацій, в ході якої обговорювалися питання поглиблення координацію дій центральних та регіональних органів влади у сфері забезпечення інтересів українських виробників, також розглянули плани Уряду щодо макроекономічної стабілізації, створення сприятливих умов для бізнесу, активізації зовнішньоторговельної політики, взаємодії з регіональними діловими колами, ТПП, створення торгових представництв України за кордоном.

       Учасників наради було поінформовано про розробку Міністерством цілісної системи реалізації зовнішньоекономічної діяльності та концепції постійно діючої презентації «Нова Україна і світ», які сприятимуть найбільш ефективному забезпеченню інтересів вітчизняних виробників.

     «В умовах децентралізації влади в Україні та реалізації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом актуальною стає політика розвитку та зміцнення самостійності регіонів і допомога Центру в ефективній реалізації їх потенціалів, що сприятиме позитивним зрушенням в економіці України в цілому. У планах Уряду – побудова ефективної ринкової економіки з акцентом на розвиток малого та середнього бізнесу», - зазначив виконувач обов’язків Міністра економічного розвитку України Валерій Пятницький.

     Також під час дискусії були обговорені актуальні питання у сфері розбудови системи надання адміністративних послуг та поліпшення регуляторної політики.

       За результатами наради було домовлено посилити координацію дій між Міністерством та регіонами на зовнішньоекономічному напрямку.

Джерело