Україна працює над підвищенням ефективності використання режиму автономних преференцій, - Валерій Пятницький
Дата: 04.11.2014

2Ефективне використання режиму автономних преференцій може бути забезпечене позитивними результатами роботи української сторони щодо підвищення якості українських товарів та їх відповідності європейським стандартам. Про це заявив в. о. Міністра економічного розвитку і торгівлі Валерій Пятницький під час зустрічі з Керівником Групи підтримки України Пітером Балашем.

01920201pyatnytskyi«Це справді дуже важливий момент для нас: 1 листопада набуває чинності Угода про асоціацію з Євросоюзом, хоча й без початку функціонування зони вільної торгівлі. Ми розуміємо, що робота над поліпшенням умов доступу українських товарів на європейський ринок – це, безумовно, завдання Уряду України, яке не може бути відтерміноване», – підкреслив Валерій Пятницький.

У свою чергу, Пітер Балаш відзначив провідну роль Мінекономрозвитку в підготовці до імплементації Угоди про асоціацію з ЄС.

Валерій Пятницький зауважив, що до компетенції Міністерства належить комплекс пріоритетних питань, таких як торгівля, інтелектуальна власність, низка питань, пов’язаних з інвестиціями та інноваціями, а також зі сталим розвитком і технічними регламентами, які відіграватимуть значну роль у взаєминах між Україною та ЄС, закріплених в Угоді про асоціацію. Окрім того, Мінекономрозвитку займатиметься питаннями промислової галузі, у зв’язку з реструктуризацією Міністерства промислової політики.

Сторони підтвердили спільне бачення необхідності подальшого проведення реформ в Україні, зокрема, з побудови повноцінної ринкової економіки, управління державними фінансами, створення фундаментальної концепції державного управління, продовження реформування податкової системи та подальшої дерегуляції.

Джерело