Держветфітослужба ввела тимчасову заборону на ввезення сільгосппродукції з Криму
Дата: 13.10.2014

rtdrey43564Зважаючи особливого режиму здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованих територіях України, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України не може здійснювати заходи державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду за епізоотичною ситуацією, об'єктами ветеринарно-санітарного нагляду, виконанням обов'язкових протиепізоотичних заходів і програм контролю за здоров'ям тварин в Криму. Про це йдеться в повідомленні Держветфітослужби.

Згідно з повідомленнями Міжнародного епізоотичного бюро та Россільгоспнагляду на території Російської Федерації постійно реєструються випадки особливо небезпечних хвороб тварин і птиці (африканська чума свиней, ящур, високопатогенний грип птиці), нестабільна також ситуація і на території Митного союзу. Так, на території Росії припинено обіг партії м'ясної продукції виробництва Білорусі, в якій виявлено геном збудника африканської чуми свиней.

Враховуючи зазначене, а також безконтрольне переміщення через Керченську переправу об'єктів ветеринарно-санітарного нагляду, зваживши ризики, створювані для епізоотичного благополуччя території України, здоров'я і життя населення, Державна ветеринарна та фітосанітарна служба України з 13 жовтня 2014 вводить тимчасову заборону переміщення вантажів, які підлягають державному ветеринарно-санітарному контролю, з території Автономної Республіки Крим та м.Севастополя в інші області України, а також транзит зазначених вантажів через їх територію.

Джерело