ЄС продовжить дію торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року
Дата: 16.09.2014

2Європейський союз погодився продовжити дію режиму автономних торгових преференцій для українських експортерів до кінця 2015 року. Це рішення прийнято за результатами зустрічі тристоронньої комісії Україна-ЄС-РФ у Брюсселі.

Це дозволить Україні повною мірою скористатися перевагами зони вільної торгівлі в рамках угоди про асоціацію.

"Наші товаровиробники зможуть скористатися перевагами односторонніх преференцій ЄС і отримають додатковий час для пристосування до умов конкуренції, що підсилюється в рамках зони вільної торгівлі Україна-ЄС", - сказано в повідомленні вітчизняного МЗС з приводу даної домовленості.

При цьому Україні вдасться зберегти баланс між реалізацією положень ЗВТ з ЄС і продовженням дії режиму вільної торгівлі з Росією в рамках Угоди про вільну торгівлю СНД.

"Домовленості знімають навіть гіпотетичну заклопотаність російської сторони, пов'язану з виконанням Угоди. Україна та ЄС погодилися також продовжити консультації з Російською Федерацією з питань торгівлі", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Раніше повідомлялося, Україна і ЄС домовилися відкласти тимчасове застосування економічної частини Угоди про асоціацію до кінця 2015 року.

Джерело