Президент Республіки Білорусь підписав указ про демаркацію кордону з Україною
Дата: 02.09.2014

0000012ubПрезидент Республіки Білорусь 1 вересня підписав Указ № 422 «Про демаркацію Державного кордону Республіки Білорусь з Україною».

Прийняття Указу викликано необхідністю реалізації статті 3 Договору між Республікою Білорусь і Україною про державний кордон від 12 травня 1997 року.

Документ передбачає встановлення особливих умов щодо ефективного витрачання бюджетних коштів при проведенні робіт з демаркації даної ділянки Державного кордону, протяжність якого становить 1084,2 км.

Указом спрощуються деякі процедури, пов'язані з проведенням демаркації, що дозволить скоротити терміни і вартість робіт.

     3007201423До відома

     Протяжність кордону України та Білорусі у межах Чернігівської області — 227 км.
     Перший етап делімітації кордону між Україною та Республікою Білорусь тривав у 1993—1997 роках, завершився підписанням Угоди «Про державний кордон» між президентами двох держав. Підготовка документів Положення про демаркацію кордону тривала з вересня 2013 року, у листопаді на українсько-білоруському кордоні було встановлено перший прикордонний знак.

     30 липня 2014 року у Чернігові відбулась церемонія підписання угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про затвердження Положення про демаркацію державного кордону між Україною та Республікою Білорусь. Документ підписали посол з особливих доручень МЗС України Леонід Осаволюк та начальник Управління делімітації і демаркації державного кордону Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь Олександр Архипов.

Джерело