Регулювання ЄС щодо імпорту овочів, фруктів та ягід: що повинні знати українські експортери для використання переваг від ЗВТ
Дата: 19.08.2014

   000256 Асоціація Українського клубу аграрного бізнесу за підтримки Міністерства аграрної політики і продовольства України та програми ЄС TAIEX запрошує прийняти участь в семінарі з «Регулювання ЄС щодо імпорту овочів, фруктів та ягід: що повинні знати українські експортери для використання переваг від ЗВТ», який відбудеться 8 - 9 вересня 2014 року у м. Києві.

     Європейський Союз надав Україні режим автономних торгових преференцій, що включає в себе зниження (скасування) ставок імпортного мита, виділення Україні тарифних квот на імпорт окремих видів продукції. Це спрощує доступ української аграрної продукції на ринок ЄС.

     Підставою для застосування до товарів торговельних преференцій є сертифікати походження EUR.1, які видаються ТПП України та її регіональними підрозділами. 

000562

      Семінар дасть можливість краще зрозуміти механізми дії автономних торгових преференцій (а в перспективі – угоди про вільну торгівлю) щодо питань торгівлі сільськогосподарською і продовольчою продукцією. Також розглядатимуться питання якості імпортованої ЄС продукції, доступу до європейського ринку та необхідні процедурні нюанси.

     Питання програми висвітлюватимуться експертами та представниками офіційних інституцій Європейського Союзу, що надасть можливість учасникам семінару отримати інформацію і відповіді на запитання «із перших вуст».

      Семінар буде забезпечений синхронним перекладом (українська-англійська мови).

    Оскільки заходи фінансуються програмою ТАІЕХ, учасники із регіонів мають можливість отримати відшкодування витрат на подорож до Києва (фіксовані суми в залежності від відстані), а також на проживання в готелі протягом однієї доби.

     У разі зацікавленості в участі та з питань отримання додаткової інформації звертатися за тел.: (044) 236-20-97, (093) 650-56-68, e-mail: info@ucab.ua.Контактна особа -  Ольга Данилюк.

Джерело