Продовжується демаркація державного кордону між Україною та Республікою Білорусь
Дата: 31.07.2014

souz30 липня 2014 року в Чернігові відбулося підписання Угоди між Кабінетом Міністрів України і Урядом Республіки Білорусь про затвердження Положення про демаркацію державного кордону між Україною та Республікою Білорусь.

Угоду підписали Глава делегації України у Спільній українсько-білоруській демаркаційній комісії, Посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ Леонід Осаволюк та керівник делегації Республіки Білорусь Олександр Архіпов. У церемонії також взяли участь заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Сергій Журман, члени делегацій обох країн.

За словами Леоніда Осаволюка, підписання цієї Угоди дозволить активізувати демаркацію українсько-білоруського державного кордону, що в теперішній час є надзвичайно важливим для забезпечення територіальної цілісності нашої держави та недоторканості її державних кордонів.

-Угода встановлює порядок позначення спільного державного кордону та регламентує діяльність спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії. Сподіваюсь, що ми разом на території Чернігівської області та ще 4-ох областей України, що межують з Республікою Білорусь, будемо виконувати ті завдання, які поставлені перед нами керівниками держав і урядів, - підкреслив Глава делегації України.

- Підписання цієї Угоди є важливим етапом демаркації державного кордону між Республікою Білорусь та Україною. Відтепер ми приступаємо до планування демаркаційних робіт на найближчі 5 років. Адже ці роботи потребують значних матеріальних витрат. На сьогодні у нас з українськими колегами є взаємопоразуміння у плані як має виглядати кордон і що це кордон між двома народами, кордон - дружби, співробітництва і розуміння, - зазначив Олександр Архіпов.

Керівники делегацій двох країн запевнили, що під час демаркації українсько-білоруського кордону будуть чітко дотримуватися лінії державного кордону, визначеної Угодою про державний кордон 1997 року.

30072014223007201423 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Джерело: Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації