Презентовано інформаційну платформу по Угоді з ЄС щодо бізнес-середовища
Дата: 25.06.2014

eu2У рамках нового проекту «Інформування щодо Угоди про асоціацію: що це означає для мене?», ініціативи Представництва Європейського Союзу в Україні, презентовано веб-платформу europa-torgivlia.org.ua. Її метою є інформаційна допомога українському малому та середньому бізнесу для підготовки до бізнес-середовища, що буде впроваджено завдяки імплементації Угоди про асоціацію.

Разом із підписанням Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом для українських підприємців відкриються нові можливості і водночас постануть нові виклики. Скористатися перевагами і здолати перепони зможуть лише ті, хто матиме чітке бачення розвитку свого бізнесу в нових умовах. Однак, враховуючи кількість інформації зробити це самотужки буває вкрай важко.

На сайті europa-torgivlia.org.ua українські підприємці зможуть знайти інформацію про можливості для малого та середнього бізнесу після підписання Угоди про асоціацію між ЄС і Україною.

Бізнес по-європейськи: путівник для малого і середнього бізнесу містить текст угоди з ЄС, інформація про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС. Як очікується, економічна частина і договір про зону вільної торгівлі будуть укладені між Україною та ЄС 27 червня. Політичну частину Угоди про асоціацію з ЄС Київ підписав 21 березня ц.р.

Завдання проекту — роз’яснити українським підприємцям основні положення Угоди про асоціацію, проінформувати про те, які зміни очікують на них, а також який вплив матиме імплементація Угоди на бізнес в цілому.

В межах проекту передбачається:

- розробка серії інформаційних матеріалів щодо впливу Угоди про асоціацію на український малий та середній бізнес, зокрема: «Що Угода про асоціацію дає українському бізнесу?«, «Експортні можливості для малого та середнього бізнесу«, «Перші кроки підприємців після підписання Угоди«та ін.;

- проведення інформаційних семінарів-дискусій для підприємців у регіонах України;

- експертна інформаційна підтримка підприємців за допомогою даної веб-платформи, а також відповіді на питання в блоці "запитання-відповіді".

Джерело