Активізація відносин з країнами Африки: Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з главою МЗС Ботсвани
Дата: 23.07.2021

botswana_flagУ контексті активізації відносин України з країнами Африки міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову із міністром закордонних справ Республіки Ботсвана Лемогангом Квапе.

Це була перша телефонна розмова глав української та ботсванської дипломатії в історії двосторонніх взаємин. 

“Незважаючи на географічну віддаленість, Україну та Ботсвану об'єднують традиційні зв'язки дружби та взаємної поваги. Велика кількість ботсванських студентів свого часу здобувала вищу освіту в Україні. Зараз ці люди обіймають високі державні посади, успішно займаються бізнесом. Ми маємо гарну базу, аби відкрити новий розділ у відносинах наших держав на благо наших народів”, - наголосив Дмитро Кулеба. 

Міністри обговорили кроки задля пожвавлення політичного діалогу, збільшення обсягів торгівлі, розвитку співробітництва в сферах освіти та сільського господарства.

Вони домовилися провести найближчим часом політичні консультації міністерств закордонних справ.

Окремою темою розмови стали протидія пандемії COVID-19 та вакцинація населення.

Насамкінець, Лемоганг Квапе прийняв запрошення Дмитра Кулеби відвідати Україну з візитом, щойно це дозволить епідемічна ситуація в Ботсвані.

Довідково: у 2020 році обсяг двосторонньої торгівлі товарами між Україною та Ботсваною становив 1,3 млн дол. США. У І кварталі 2021 року обсяг торгівлі товарами та послугами склав 396,8 тис. дол. США.

Джерело