Відбулось 20-те засідання Міжурядової українсько-литовської Комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва
Дата: 30.09.2020

8477ba6ebb46a4406abf85c8c73f6c4729 вересня у режимі відеоконференції відбулося 20-те засідання Міжурядової українсько-литовської Комісії з питань торгово-економічного та науково-технічного співробітництва. Українську делегацію очолив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Литовська Республіка є не лише добрим сусідом України, але й надійним другом і партнером. У першу чергу, хочу висловити глибоку повагу і вдячність литовській стороні за послідовну та систематичну підтримку України в прагненні до розвитку сучасної та європейської держави, за допомогу в проведенні важливих реформ, за підтримку у відношенні повернення окупованого Криму, а також за всебічну співпрацю у економічній та гуманітарній сферах”, - наголосив Владислав Криклій.

За його словами, незважаючи на анексію частини України, нав’язану війну на Сході та економічну, торговельну і транзитну агресію, українська держава послідовно проводить реформи та розвиває продуктивні відносини з ЄС. А курс на євроінтеграцію був і залишається незмінним пріоритетним шляхом розвитку України на міжнародній арені.

“Як Міністр інфраструктури, я підтверджую готовність української сторони забезпечувати стале, надійне, комфортне та зручне транспортне сполучення України з країнами ЄС. Нашим основним завданням у транспортній сфері є реалізація повною мірою географічного положення наших країн для збільшення об’ємів вантажних перевезень у рамках існуючих проектів та розвиваючи нові. Ми приділяємо особливу увагу залученню і пошуку вантажної бази, використовуючи при цьому можливості потягу «Вікінг» у напрямку до північної Європи і назад, а також перевезення вантажів з Туреччини та країн Близького Сходу”, - зауважив Міністр інфраструктури України.

Владислав Криклій також відмітив прогрес у збільшенні об’ємів двосторонньої торгівлі між Україною та Литвою за підсумками минулого року і закликав литовську сторону до роботи над збільшенням вантажообороту.

Учасники засідання також обговорили можливу співпрацю та подальші кроки України та Литви в енергетичному секторі, нафтогазовій та електроенергетичній галузях, у сфері охорони здоров’я, космосу тощо. “Впевнений, що нам вдасться визначити перспективні напрямки, над якими ми будемо працювати до наступного засідання нашої Комісії”, - підсумував Владислав Криклій.

Джерело