Прем’єр-міністр України обговорив із Урядом Швеції підтримку для України в рамках нової Стратегії допомоги для країн Східної Європи
Дата: 31.10.2019

14355608_1102048296515756_451994711273152709_nПрем’єр-міністр України Олексій Гончарук провів зустріч із Міністром Швеції з питань міжнародного співробітництва в цілях розвитку Пітером Ерікссоном.

Глава українського Уряду закликав Міністра Ерікссона підтримати Україну в рамках нової Стратегії допомоги для країн Східної Європи на період 2021-2027, яку розробляє Швеція: «Ми очікуємо, що Уряд Швеції зможе передбачити у цій Стратегії потреби України. Зокрема, ми плануємо відкриття Офісів з питань європейської інтеграції в регіонах України і високо би оцінили підтримку цієї ініціативи». Глава українського Уряду додав, що Україна претендує стати найбільшим реципієнтом допомоги в рамках нової Стратегії з огляду на свою відданість європейському вектору та активно впроваджувані реформи.

Олексій Гончарук також висловив сподівання, що Швеція підтримає особливий формат партнерства для України та інших асоційованих країн як учасників Східного партнерства.

Крім цього, Глава українського Уряду порушив питання щодо Угоди ACAA – так званого «промислового безвізу», ще одного кроку на шляху до майбутнього України, цілковито інтегрованого до якісних політичного та економічного середовищ Європейського Союзу.

Також українська сторона порушила низку інших питань.

Зокрема, Прем’єр-міністр України подякував пану Ерікссону за допомогу, яку Швеція надає українцям, які постраждали в результаті агресії Росії. Також відзначив допомогу в рамках проекту «Support for E-Governance Decentralization in Ukraine (EGOV4UKRAINE)».

У ході зустрічі сторони обговорили можливість започаткування та поглиблення співпраці в питаннях зміни клімату, енергоефективності та енергетичної безпеки в регіоні.

Олексій Гончарук зазначив: «Україна зацікавлена в зміцненні співпраці з питань екологічної та енергетичної безпеки зі Швецією. Ми цінуємо допомогу вашого Уряду у створенні системи моніторингу та оцінки стану атмосферного повітря, а також в імплементації Директиви ЄС про оцінку впливу окремих державних та приватних проектів на навколишнє середовище, яка є невід’ємною частиною Угоди про асоціацію».

Джерело