4 листопада у Житомирі відбулася регіональна конференція «Шлях до зміцнення територіальної співпраці країн Східного партнерства: Програма територіального співробітництва «Україна–Білорусь»
Дата: 18.11.2013

4 листопада у Житомирі відбулася регіональна конференція «Шлях до зміцнення територіальної співпраці країн Східного партнерства: Програма територіального співробітництва «Україна–Білорусь», у якій взяли участь потенційні учасники проекту з України та Білорусії.

Стратегію EaPTC представив керівник групи експертів проекту Олексій Сікарьов. Він зазначив, що дана стратегія є основою для підготовки та втілення програм територіального співробітництва. Європейський Союз в рамках Програми територіального співробітництва країн Східного партнерства сприяє зміцненню прикордонних зв’язків і контактів між регіональними і місцевими органами влади, громадами та організаціями громадянського суспільства для прийняття спільних рішень із спільних соціально-економічних проблем регіонального розвитку.

На ці партнерські програми ЄС виділяє 12,5 мільйонів євро, на співпрацю України з Білорусією заплановано трохи більше
4 мільйонів.

Україну в проекті представляють п’ять областей – Житомирська, Волинська, Рівненська, Київська та  Чернігівська, Білорусію – Гомельська та Брестська.

З усіма потенційними проектантами на даний момент проводилися консультації, а вже у грудні розпочнуть роботу програми транскордонного співробітництва.

Детальніше: http://monitor.cn.ua/ua/economics/17570