Ознайомчий тур для представників адміністративно-територіальних одиниць держав-учасниць СНД до Республіки Білорусь з метою вивчення досвіду діяльності єврорегіонів «Неман» і «Озерний край».
Дата: 25.10.2013

З 30 вересня - 5 жовтня 2013 року українська делегація взяла участь в ознайомчому турі для представників адміністративно-територіальних одиниць держав-учасниць СНД до Республіки Білорусь з метою вивчення досвіду діяльності єврорегіонів «Неман» і «Озерний край».

 

 

 

 

 

 

В ознайомчому турі взяли участь представники адміністративно-територіальних одиниць Киргизької Республіки, Російської Федерації, Республіки  Казахстан, України, Туркменістану, Республіки Молдова.

 

 

 

 

 

 

Відповідно до  програми учасники відвідали міста Мінськ, Гродно, Постави, Полоцьк та Вітебськ, ознайомилися з роботою, зокрема Координаційного бюро єврорегіону «Неман», Вільної економічної зони «Гродноінвест», агротуристичного комплексу «Гарадзенскі маёнтак «Каробчыцы», підприємства «Поставський меблевий центр»,

 

 

 

 

 

 

 

ВАТ «Полоцьк-Скловолокно», а також з історично-культурними пам’ятками Білорусі.
Крім того, відбулись робочі зустрічі з представниками МЗС Республіки Білорусь, Державної установи «Національний прес-центр Республіки Білорусь», керівництвом Гродненського та Вітебського о бласних виконавчих комітетів, Мінського міського та Поставського районного виконавчих комітетів. Під час їх проведення обговорювались відповідні питання, зокрема у сферах еврорегіонального, торговельно-економічного співробітництва, розвитку сільськогосподарського комплексу.

 

 

 

 

 

 

До відома
Єврорегіон «Неман»
Єврорегіон  «Озерний край»