Семінар «Торгівля з ЄС в рамках поглибленої і всеосяжної угоди про вільну торгівлю (ЗВТ+).
Дата: 10.10.2013

У зв’язку з підготовкою до підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС за сприяння проекту «Сприяння підвищенню рівня обізнаності про ЗВТ для представників українського Уряду, бізнесу та суспільства» 4 жовтня в Чернігівській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся семінар «Торгівля з ЄС в рамках поглибленої і всеосяжної угоди про вільну торгівлю (ЗВТ+). Роз’яснення переваг поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівлю між Україною і ЄС».

У заході взяли участь урядовий уповноважений з питань євроінтеграції, представники органів виконавчої влади, торгово-промислової палати, провідні підприємства області.

В рамках семінару обговорювались питання щодо:

- підготовки вітчизняних товаровиробників до роботи в умовах вільної торгівлі між Україною і ЄС, зокрема, інформування щодо змін, які відбудуться, перспектив торгівлі, можливих ризиків,
- потреб області та товаровиробників, в тому числі у зв’язку зі зміною режиму торгівлі між Україною та ЄС, а також проблем з якими стикаються вітчизняні при виході на ринок країн-членів ЄС,
- розвінчання основних міфів щодо створення ЗВТ,
- можливості отримання інформації про майбутню угоду з першоджерел, а саме від представників Уряду, які безпосередньо брали участь у переговорах.