Другі національні консультації з розробки секторальних і крос-секторальних експортних стратегій
Дата: 14.08.2018

1714594-7 вересня 2018 року Мінекономрозвитку заплановано проведення Других національних консультацій з розробки секторальних та крос-секторальних експортних стратегій. Їх учасниками стануть представники бізнес- та галузевих асоціацій, організацій, об’єднань, а також профільні експерти, представники законодавчої та виконавчої влади.

Ініціатива стане другим етапом з розробки відповідних експортних стратегій у 9 напрямках: інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ), креативних індустрій, машинобудування, харчової і переробної промисловості, технічного обслуговування та ремонту повітряних суден, інновацій для експорту, вдосконалення навичок, транспортування та спрощення умов торгівлі, торговельної інформації та просування експорту. Активними учасниками Перших нацконсультацій, що відбулися у червні цього року, вже стали понад 350 осіб.

«Вперше з часів незалежності Україна отримала Експортну стратегію. Цього року ми перейшли до її другого етапу – розробки секторальних і крос-секторальних експортних стратегій. Їх успішна імплементація має сприяти переходу до експорту наукомісткої та інноваційної продукції та, як результат, сталого розвитку України та її успіху на світових ринках. Для цього також маємо хороші тенденції в нашому експорті. Лише за 5 місяців цього року експорт товарів з України склав $19,5 млрд і збільшився на 12,9% у порівнянні з 5 місяцями 2017 року», - повідомив Перший віце-прем’єр-міністр – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

За словами заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі - Торгового представника України Наталії Микольської, результатом обох національних консультацій стане розробка 5 секторальних і 4 крос-секторальних стратегій, які включатимуть поточний аналіз кожного перспективного сектору, перелік перешкод для розвитку та рішення для їх усунення, а також відповідні Плани дій. «Все це вимагає злагоджених дій держави та бізнесу, тому розраховуємо і на подальшу активну участь в розробці і імплементації стратегій представників бізнес- та галузевих асоціацій, профільних експертів, бо експорт – це командна гра», - зазначила вона.

Як відомо, розробка секторальних та крос-секторальних стратегій відбувається за участі Міжнародного торговельного центру (ITC) та підтримки федеральної компанії Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH, яка діє за дорученням уряду Німеччини.

Детальніше про те, як взяти участь у заході за посиланням: http://bit.ly/2JCmbHg.

Джерело