Про експорт харчових продуктів тваринного походження
Дата: 06.07.2017

86b2128-b4a163e-6cd6089---------------31-211Кількість українських підприємств, які отримали право експорту харчових продуктів тваринного походження в 2016-2017 роках збільшилася з 667 до 715.

За словами голови Держспоживслужби Володимир Лапа, в даний момент експортувати свою продукцію мають право 273 виробника м'яса та м'ясопродуктів, молока - 194 компанії, яєць - 63, риби - 94, мед - 63, майонези та соуси - 19, желатина - 3, молюсков - 6.

"Що стосується виробників непридатних продуктів, то зараз в реєстр затверджених експортних потужностей внесено 946 суб'єктів господарювання", - зазначив Лапа.

Серед них підприємства, що виробляють премікси та корм (688), шерсть та шкіряне (61), козеїн (48), пух та перо (82), ветеринарні препарати (10), органічні добрива (5), племенные ресурсы (9).

Лапа також уточнила, що протягом 2016-2017 рр. Було відновлено експорт за такими пріоритетними напрямками: Європейський Союз, Китай, Ізраїль, ОАЕ, Саудівська Аравія, Єгипет, Гонконг, Черногорія, Сербія, Боснія і Герцеговина, Ливан і Танзанія.

Відзначається, що зараз Держспоживслужба проводить переговори щодо експорту українських продуктів тваринного походження на зарубіжні ринки ще з 22 країнами.

Джерело