Україна та Туреччина завершили VII раунд переговорів щодо Угоди про вільну торгівлю
Дата: 03.05.2017

29103-1_large26-27 квітня у Києві відбувся сьомий раунд офіційних переговорів з укладення Угоди про вільну торгівлю між Україною та Урядом Турецької Республіки, на якому співголовувала Наталія Микольська, заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі – Торговий представник України.

За підсумками 2016 року частка торгівлі з Туреччиною в загальному обсязі торгівлі України з країнами світу становила 4,2%. Сальдо торгівлі товарами у 2016 році було позитивним для України і становило $1 млрд, при цьому до Туреччини експортовано товарів на $2,1 млрд у 2016 році, імпортовано на $0,17 млрд у 2016 році.  

Наталія Микольська підкреслила, що сторони взаємно зацікавлені у поліпшенні цих показників з допомогою Угоди про вільну торгівлю. Водночас, Україна внесла певні зміни до проекту Угоди з огляду на поточну економічну ситуацію в світі та практику стосовно зобов’язань сторін в чинних угодах про вільну торгівлю з іншими країнами.

“Українська сторона наполегливо і послідовно відстоює позицію українських виробників, які мають як експортні можливості, так і потенціал поставок на турецький ринок”, -  пояснила Наталія Микольська.

Джерело