Ефект для України від додаткових торгових преференцій при експорті в ЄС може скласти 100-150 млн дол.
Дата: 12.12.2016

Результат пошуку зображень за запитом "торговые преференции ес для украины"

Ефект для України від додаткових торгових преференцій, проект регламенту яких був представлений у вересні, під час експорту товарів до Європейського Союзу може скласти 100-150 млн дол., повідомила на конференції з міжнародної торгівлі торговий представник України Наталія Микольська.

Микольська також заявила, що це не максимальний ефект, який Україна могла б отримати, зазначивши при цьому важливість самого факту можливості отримання додаткових преференцій.

За словами торгпреда, преференції будуть поширюватися, зокрема, на добрива, взуття, вироби з міді, ряд зернових, мед.

Керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ніколас Бердж, виступаючи на конференції, зазначив, що зараз питання про затвердження регламенту надання додаткових квот обговорюється з країнами Євросоюзу і Європарламентом.

«Рішення потрібно буде почекати кілька місяців», - сказав він.

За словами Берджен, ненадання нашій країні максимальних торговельних преференцій пояснюється турботою про внутрішні європейських виробниках, які також зазнають втрат в зв'язку з ембарго Росії на деякі товари з Європейського Союзу.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні ЄС виступив з пропозицією розширити квоти на експорт українського зерна, томатів, меду, добрив, взуття, електрообладнання та металопродукції.

За словами єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрем, квоти будуть збільшені терміном на три роки. Однак це рішення в комплексі має затвердити Європарламент, а також країни - члени ЄС.