Делегація Гомельської області прибула для обговорення питань прикордонної ярмаркової торгівлі (коротка)
Дата: 30.08.2010

        27 серпня 2010 року в приміщенні облдержадміністрації відбулась робоча нарада з питань реалізації Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Білорусь про виїзну ярмаркову торгівлю в прикордонних регіонах України та Республіки Білорусь товарами національного виробництва, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України від 26 травня 2010 року № 361.
        Для участі у заході, який проводив в.о. начальника головного управління економіки облдержадміністрації Сухомлин Юрій Петрович, прибула делегація Гомельської області. До її складу увійшли представники управлінь Гомельського облвиконкому, відділу тарифного регулювання Гомельської митниці, Гомельського відділення БілТПП, ГО «Гомельм’ясомолпром», КОРУП «Облторгсоюз», ДУ «Гомельський обласний центр гігієни, епідеміології та громадського здоров’я», РУП «Гомельський центр стандартизації, метрології та сертифікації», КУП «Гомельоблхарчопром».
        Від Чернігівської області на нараді були присутні представники відповідних установ та організацій, а також заступники голів райдержадміністрацій прикордонних районів.
      У ході засідання присутні обговорювали питання визначення оператора виїзної ярмаркової торгівлі, стаціонарних місць для її здійснення, взаємозаліку дозвільних документів тощо. 
      З огляду на наявність деяких проблемних моментів у законодавстві в митній, санітарній, ветеринарній сферах, сторони домовились ініціювати їх вирішення перед міжурядовою українсько-білоруською змішаною комісією з питань торговельно-економічного співробітництва.
       Учасники наради висловили надію, що у найближчому майбутньому реалізація Угоди принесе свої позитивні результати як для розвитку співробітництва прикордонних територій, так і для українсько-білоруських торгово-економічних відносин в цілому.