Засідання з питань ефективних логістичних рішень для забезпечення експорту української продукції на ринки Центральної Азії та Китаю
Дата: 10.02.2016

Рада експортерів та інвесторів при МЗС УкраїниРада експортерів та інвесторів при МЗС України запрошує український бізнес на тематичне засідання з питань ефективних логістичних рішень для забезпечення експорту української продукції на ринки Центральної Азії та Китаю, а також перспектив використання нового «шовкового шляху», яке відбудеться 18 лютого 2016 р. (попередня реєстрація обов'язкова)

Початок засідання: 11:00
Початок реєстрації: 10:30
Місце проведення: Міністерство закордонних справ України, вул. Велика Житомирська, 2 (Велика актова зала).

Актуальність проведення відповідного засідання визначається існуванням значного запиту ділових кіл стосовно необхідності пошуку можливостей для здійснення міжнародних транзитних перевезень з України, зокрема, до країн Кавказу та Центральної Азії в обхід території Росії, а також технічних, технологічних та тарифних умов здійснення залізничних вантажних перевезень «Європа – Азія» через Балтійське, Чорне і Каспійське моря.

Захід проводиться з ініціативи Виконавчого комітету Ради, Асоціації «УКРЗОВНІШТРАНС» і Українського національного комітету Міжнародної торгової палати та буде присвячений, насамперед, питанням ефективного використання існуючих логістичних рішень для забезпечення експорту продукції вітчизняного виробництва, перспективам використання нового транспортного шляху до Китаю через територію Азербайджану, Грузії та Казахстану в обхід Росії, який було запущено Україною в середині січня 2016 р., а також його поєднання з можливостями потягу комбінованого транспорту «Вікінг».

Очікується, що у заході візьмуть учать керівництво Мінекономрозвитку, Мінінфраструктури, Мінагрополітики та ДФС України, а також представники іноземного дипломатичного корпусу. В рамках засідання буде проведено онлайн-включення з керівниками низки українських дипустанов за кордоном.

З питань попередньої реєстрації для участі у заході просимо звертатися за електронною поштою: rei@mfa.gov.ua або телефоном: +38 044 238 15 51, +38 044 238 16 26.