2 підприємства регіону зможуть поставляти власну молочну продукцію до Китаю
Дата: 01.10.2015

    Украина сможет поставлять молочную продукцию в КитайЗа результатами  засідання  комісії з торговельно-економічного співробітництва України та КНР, яке відбулося в Китаї, 18 українських компаній, які виготовляють і постачають молочну продукцію, отримали доступ до китайського ринку.

   До цього переліку увійшли й два підприємства Чернігівщини, а саме  філія ПП «Прометей» «Менський сир» та Ічнянський молочно-консервний комбінат.

   logo_main_s1В умовах торговельного ембарго з боку Росії відкриття зовнішніх ринків є дуже важливим для наших підприємств, це дозволить компенсувати фінансові втрати, збільшувати як обсяги виробництва, так і кількість робочих місць, повернути та наростити експортний потенціал галузі.

   Відкриттю китайського ринку для українських молочників передувала серйозна двостороння співпраця на урядовому рівні, оскільки в травні 2014 року в Китаї було змінено національне законодавство, відповідно до якого кожна країна, яка має намір поставляти молоко та молочну продукцію, повинна пройти оцінку еквівалентності державної системи національного конторолю і ветеринарної служби.

    Експерти з сертифікації і ветеринарного нагляду КНР оцінили молочну продукцію українських підприємств та визнали її відповідність стандартам якості.

     Тож експорт молочних продуктів буде здійснюватися за узгодженою між ветеринарними службами України та КНР  формою ветеринарного сертифіката для експорту молока и молочних продуктів.

    У разі зацікавленості українських виробників молочних продуктів (крім дитячого харчування) Держветфітослужба України продовжить роботу над розширенням списку підприємств-експортерів до КНР.

     Крім того, в кінці поточного року планується проведення у Києві засідання міжурядової комісії з торговельно-економічного співробітництва між Україною і Китаєм, на якому очікується високе представництво китайських партнерів, а також проведення бізнес-форуму з китайським і українським бізнесом.