Білоруський дипломат зустрівся з представниками торговельних підприємств області (коротка)
Дата: 19.02.2009

     19 лютого 2009 року радник Посольства Республіки Білорусь в Україні Василь Гущик здійснив робочий візит до м. Чернігова. Головною метою поїздки дипломата стало сприяння розвитку взаємовигідного співробітництва з метою збереження позитивної динаміки торговельно-економічних відносин області з Республікою Білорусь.
   У «круглому столі», що пройшов на базі головного управління економіки облдержадміністрації, взяли участь представники головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації, Чернігівської регіональної торгово-промислової палати та бізнес-структур області, які ведуть активне співробітництво з суб’єктами господарювання Республіки Білорусь.
    Під час зустрічі радником було висловлено готовність щодо сприяння у вирішенні проблемних питань, з якими стикаються представники бізнес кіл Чернігівщини під час їх роботи з білоруськими партнерами. Особливий наголос було зроблено на поліпшенні співпраці в умовах фінансово-економічної кризи.
   За результатами «круглого столу» проблемні питання будуть підсумовані та запропоновані до порядку денного засідання Міжурядової українсько-білоруської змішаної комісії з питань торговельно-економічного співробітництва, що проходитиме в  м. Чернігові у березні п.р.
     Окрім того, у березні 2009 року намічено ще одне засідання ділових кіл Республіки Білорусь та Чернігівської області. Планується, що воно відбудеться на базі регіональної торгово-промислової палати та у розширеному форматі.